Cultuur/NatuurDen Helder

Bieden op Kunsthal-veiling tot en met 31 oktober

Advertentie:

Den Helder – Kunsthal 45 organiseert een kunstveiling ten behoeve van de herhuisvesting naar de Beatrixstraat. Tussen de kunstwerken zit één bijzonder object: een auto. De DAF 44 (bouwjaar 1973) van kunstenaar Emo Verkerk. De objecten zijn momenteel te zien in de Kunsthal, Koningstraat 45 te Den Helder.

De veilingexpositie van Kunsthal 45 is nog een kleine week te bezoeken. Na de laatste veilingdag op 31 oktober gaan de objecten namelijk naar hun nieuwe eigenaars. De Kunsthal organiseert de veiling om de verhuizing naar de kelder van het voormalige V&D-gebouw te kunnen bekostigen. Belangstellenden kunnen bieden op veel verschillende objecten. Uiteraard heel veel kunstwerken, van schilderijen tot beelden, maar één van de bijzonderste objecten is misschien wel de DAF 44 combi van kunstenaar Emo Verkerk. De auto uit 1973 is zeer zeldzaam, er zijn er 14.000 van gemaakt, tegenwoordig staan er echter nog maar tien op kenteken.

Linda Rose Smit van de Kunsthal laat weten dat er belangstellende de veiling al goed weten te vinden. “We hopen dat de opbrengst een flinke deuk kan slaan in het nog benodigde bedrag. Ik kan het niet nalaten om zo nu en dan even te kijken of er nieuwe biedingen zijn en het gaat de goede kant op!” aldus Smit. De veiling is ook een buitenkansje voor kunstliefhebbers met een kleine beurs. Mw. Smit geeft advies: “Er zitten een aantal objecten zonder minimumprijs tussen, dus als mensen goed zoeken kunnen ze soms voor een paar tientjes een mooi kunstwerk bemachtigen. Maar ook als objecten een minimumprijs hebben ligt die onder de actuele waarde, dus goed zoeken loont.”

Alle kunstwerken (inclusief de DAF) zijn tot en met 31 oktober te zien in Kunsthal 45, geopend van donderdag tot en met zondag van 13:00 tot 17:00. Bieden op de veiling kan via de website van CataWiki. De opbrengst van de veiling komt ten goede aan de herhuisvesting van Kunsthal 45 in de kelder van het oude V&D-gebouw in Den Helder.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button