Hollands Kroon

COA wil grootschalige opvanglocatie asielzoekers in Hollands Kroon

Advertentie:

Hollands Kroon – Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft het college van de gemeente Hollands Kroon gevraagd om een grootschalige opvanglocatie voor asielzoekers mogelijk te maken. Het college wil hier in principe aan meewerken en gaat daarom in gesprek met de opvangorganisatie. Op dit moment is er nog geen concrete locatie op het oog.

Extra noodlocaties voor minimaal een jaar
Het COA is momenteel in heel Nederland op zoek naar extra noodlocaties voor de opvang van asielzoekers. Deze moeten op korte termijn in gebruik worden genomen, voor minimaal een jaar. Vorige week gaf het COA en wethouder Tjitske Biersteker uit Den Helder aan dat er in die gemeente nog geen initiatieven zijn voor meer opvanglocaties. In Hollands Kroon dus wel, zo blijkt. De toenemende stroom aan vluchtelingen maakt dat de huidige opvanglocaties allemaal vol zitten.

Huisvesten van statushouders
Daarnaast speelt de vraag om extra plekken te realiseren waar statushouders kunnen wonen. Statushouders zijn mensen die als asielzoeker zijn erkend en een verblijfsstatus hebben. Op dit moment zorgt een tekort aan woningen in heel Nederland ervoor dat zij niet vanuit de opvangcentra kunnen doorstromen naar reguliere huurwoningen. Daardoor komen er in de opvangcentra te weinig plekken vrij. In Hollands Kroon is er nog geen achterstand in de taakstelling voor het huisvesten van statushouders

Zodra er een locatie op het oog is zal de gemeente verdere informatie naar buiten brengen.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

4 reacties

  1. Nog eventjes en er lopen meer “asielzoekers’ rond dan Nederlanders.
    En maar proppen en douwen met die lui.
    Gratis huizen en geld,en de werkende maar betalen.
    Waar gaat dit heen met Nederland.

    1. yep zoals in alles slaan we weer helemaal door in dit land, het eind is zoek, geen huis meer te krijgen voor Jan Kaas terwijl Ahmet Magalles op alles voorrang en gratis krijgt en nooit aan het werk of terug gaat om het “vaderland” weer op te bouwen, om te janken dit beleid hier……

      1. En nog vele duizenden zullen hier nog komen RB.
        Begint hier wel een soort omvolking te worden door deze overheid.

        1. ja en het zal niet veranderen zolang het gros op Pinocchio blijft stemmen

Wellicht ook interessant

Back to top button