Hollands KroonVideo

Duurzaamste woning staat in Hippolytushoef (video)

Adverentie

Hippolytushoef – Jarenlang hebben zij er over gepuzzeld en nagedacht, maar nu staat hij er dan. Na bijna drie jaar bouwen hebben Peter en Marieke Glim een woning waar zij de rest van hun leven in kunnen blijven. Vrijwel alles hebben ze zelf gedaan en alleen af en toe hulp van kennissen als er iets zwaars overeind moest. Nu staat er een woning die aan alle eisen van duurzaamheid voldoet. Het heeft dan ook energielabel A++++.

Beiden kunnen uren vertellen over hun droomhuis en wat zij allemaal hebben gedaan om het huis zo duurzaam mogelijk te maken. Het is een unieke woning geworden en ook als enige in de Kop van Noord-Holland. Peter en Marieke zijn vele beurzen af geweest om zoveel mogelijk informatie binnen te halen. Want als je een volledig duurzame nieuwbouw woning wil gaan bouwen komt daar heel veel bij kijken.

Onder het genot van een bakkie koffie vertellen zij wat er allemaal aan duurzaamheid is aangebracht. De technische dingen en cijfers vliegen om de oren maar het houdt wel in dat zij verstand van zaken hebben en niet zomaar even een woning zijn gaan bouwen. Zij zijn nu volledig van het gas af en straks over een paar jaar zal ook het stroomverbruik drastisch zijn veranderd. “Wij zijn wel blij dat de woning er nu staat want het was allemaal bij elkaar een hele onderneming en heeft ons dan ook veel energie gekost”, aldus Peter.

“Nog een tip voor besparing op stroom. Een No Frost vriezer verbruikt bijna een kwart meer stroom dan een gewone vriezer. Misschien het overdenken waard als u straks een nieuwe vriezer aanschaft.” Op 30 oktober en 6 november houden zij open dag en kan iedereen een kijkje komen nemen in hun duurzame woning aan de Slingerweg 117. Peter en Marieke vertellen er graag alles over. Belangstellenden moeten zich van tevoren wel even aanmelden.

Meer informatie op: www.duurzamehuizenroute.nl/

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button