Den Helder

Werk aan de Van Kinsbergenbrug van start

Den Helder – De renovatie van de Van Kinsbergenbrug, die nog duurt tot half december, is maandag gestart. ’s morgens was de opening van de fiets/voetgangersbrug (pontonbrug) en de sluiting van de Havenweg.

De brug, aangelegd in 1961 en 1962, wordt gerenoveerd. De brug is een belangrijke verbinding tussen de stad en de marine- en zeehaven. De brug is van beton, het beweegbare deel heeft een houten dek. Dit rijdek zal worden vervangen. Ook de voegovergangen tussen de betonnen dekken, pijlers en landhoofden worden vervangen en waterdicht gemaakt.

De pontonbrug die nu naast de Van Kinsbergen brug is aangebracht, is geopend op maandag tot en met vrijdag van zes uur ’s ochtends tot acht uur ’s avonds. Na die tijd en in het weekend worden fietsers omgeleid via Het Nieuwe Diep, Hoofdgracht, Weststraat, Binnenhaven. Autoverkeer wordt al via die route omgeleid. Fietsers gaan lopend met de fiets aan hand over de tijdelijke brug.

Het kruispunt, normaliter beveiligd met stoplichten, wordt nu beheerd door verkeerbegeleiders. De druk op het kruispunt is altijd al groot geweest. Het vaarverkeer is tijdens de renovatie gestremd tussen zes uur ’s ochtends en acht uur ’s avonds. Het zuidelijk deel van de Binnenhaven blijft bereikbaar via de Koopvaardersschutsluis.

Bedrijven gelegen aan de Noordzijde van de brug kunnen 24 uur voor gewenste doorvaart een passage aanvragen bij de havenmeester van de Port of Den Helder via havenmeester@podh.eu of op 0223-613955.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button