Cultuur/NatuurDen HelderUitgaan

Eén boek leidt tot duizend gespreken bij de bibliotheek

Den Helder – Ieder jaar staat de maand november in het teken van Nederland Leest. De maand waarin heel Nederland hetzelfde boek leest. Voor 2022 is het boek ‘Mevrouw mijn moeder’ van Yvonne Keuls gekozen. Kopgroep Bibliotheken doet mee en daarom is het boek vanaf 1 november gratis op te halen bij de bibliotheek.

Het boek gaat over de Indische wortels van de familie Keuls, de terugkeer naar Nederland en bevat veel herinneringen en verhalen van vroeger. ‘Mevrouw mijn moeder’ ontving de Publieksprijs in 1999 en wordt in het persbericht van de bibliotheekorganisatie omschreven als “een ode aan de vertelkunst – een prachtig, humoristisch en persoonlijk verhaal”.

Kopgroep Bibliotheken organiseert een aantal activiteiten in het kader van Nederland Leest. De opening op 1 november, met muziek van Bunga Mas. Een lezing op 15 november over het thema ‘Oud worden, jong blijven’ door Liesje Schreuders. Een Leeskring op 25 november over ‘Mevrouw mijn moeder’ door Janny de Heer.

Meer informatie over de leesmaand en de activiteiten is te vinden op de website van Kopgroep Bibliotheken.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button