Hollands Kroon

Hollands Kroon sluit zich aan bij Betonakkoord

Advertentie:

Hollands Kroon – Het college van de gemeente Hollands Kroon heeft besloten om het landelijke Betonakkoord te tekenen. Daarmee committeert de gemeente zich aan het gebruik van duurzamer beton. Producenten van beton die zich aansluiten houden rekening met minimumeisen voor CO2-reductie en gebruiken gerecyclede materialen.

Volgens het college is de ondertekening van het akkoord een mooie kans om aan inwoners en ondernemers in Hollands Kroon kenbaar te maken waar de gemeente voor staat. Er wordt volgens het bestuur al veel gedaan aan circulaire betoninkoop. Een voorbeeld daarvan is het vervangen van het fietspad aan de Professor Ter Veenweg in Middenmeer met ‘biobased’ materiaal. Ook is de gemeente opdrachtgever van circulaire sloopprojecten als de sloop van de buitenbaden van zwembad De Terp en het bedrijfspand aan de Terpstraat 13 in Wieringermeer.

Hollands Kroon is sinds het voorjaar van 2021 deelnemer aan het nationale platform BouwCirculair dat samenwerkt met het Betonakkoord. “Inmiddels gebruiken we bij de aanbestedingen van dit platform de productbladen die circulair inkopen van de weginfrastructuur en sloopwerk vergroot. Door het Betonakkoord te ondertekenen laat Hollands Kroon zien dat zij kritisch kijkt naar de eisen van projecten waar beton in wordt gebruikt.” Daarmee wil het college ook bijdragen aan het de eigen doelstellingen uit het Programma Duurzaamheid 2020-2022.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button