Den Helder

Landelijk zonneschijnrecord verbroken bij De Kooy

Advertentie:

Den Helder – Bij het KNMI weerstation bij De Kooy is op dinsdag 25 oktober het landelijk zonneschijnrecord verbroken. Over het geheel van 2003 werden er, ook bij De Kooy, in totaal 2194 zonuren gemeten. Dat was een landelijk record. Hoewel het jaar nog twee maanden kent komt het totaal voor 2022 nu al uit op 2196 uur.

Het record komt op dezelfde dag dat er een gedeeltelijke zonsverduistering plaatsvond. Een paar uur later, rond drie uur in de middag, werd het aantal zonuren van 2194 overschreden. Weerman Jan Visser maakt melding van het record op zijn Twitter pagina. Het jaar 2022 is een bijzonder zonnig jaar. Zo was de zomer de warmste ooit en werd de grens van 2000 zonuren nog nooit zo vroeg in het jaar gehaald. De komende twee maanden zullen uitwijzen hoe ver het record wordt overschreden.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button