Den HelderUitgaan

Na twee jaar weer nieuwjaarsduik in Julianadorp

Julianadorp – Na twee jaren waarin het niet door kon gaan vanwege corona organiseert De Culturele deze jaarwisseling weer een nieuwjaarsduik op het strand van Julianadorp. De gemeente Den Helder heeft aan de vereniging een meerjarige evenementenvergunning verleend. De komende drie jaar mag de duik worden georganiseerd.

Volgens Robert Bak, bestuurslid bij De Culturele, geeft de meerjarige vergunning veel rust voor de organisatie. Zo’n vergunning is mogelijk onder een aantal voorwaarden, zoals dat er geen incidenten plaatsvinden en dat het gaat om een veilig evenement. Bak vertelt dat de vereniging een draaiboek heeft en het met de meerjarige zekerheid mogelijk wordt om deze de komende jaren aan te houden. Het evenement zal komende jaarwisseling dan ook weer als vanouds plaatsvinden. Wel kijkt de organisatie naar de mogelijkheid voor online aanmelden. Aanmelden ‘aan de deur’ blijft ook altijd mogelijk. De organisatie komt binnenkort met meer informatie over het aanmelden.

De Culturele organiseert de duik nu sinds enkele jaren. Afgelopen oud en nieuw werd op het laatste moment duidelijk dat het evenement toch niet door kon gaan: “Door corona mochten we het niet organiseren, of in ieder geval niet zo als wij graag zouden willen”, zegt Bak. “We kijken er daarom erg naar uit om iedereen op 1 januari weer te ontvangen.” De Culturele is ook erg blij met de samenwerking met onder andere Paal 6 en restaurant Billy Bob. Het evenement trekt ieder jaar tussen de 200 en 300 duikers.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button