Cultuur/NatuurDen HelderUitgaan

Paddenstoelen zoeken bij de Donkere Duinen

Den Helder – Het is herfst en dus de perfecte tijd om naar paddenstoelen te zoeken. Landschap Noord-Holland organiseert daarom een paddenstoelenwandeling met gids in de Donkere Duinen. De tocht vindt plaats op zondag 6 november.

Vliegenzwam, honingzwam, elfenbankjes en zwavelkopjes, zijn – hopelijk – allemaal te vinden in het natuurgebied bij Den Helder. Paddenstoelen hebben, naast hun schoonheid, ook een belangrijke opruimfunctie in de natuur. Ze zetten gestorven plant- en boommateriaal samen met bacterien en bodemdiertjes om tot nieuwe voedingsstoffen. In het voorjaar groeien daar weer planten en bomen van.

De tocht begint op zondag 6 november om 13:30 en duurt 1,5 uur. Vertrekpunt is de parkeerplaats van de Helderse Vallei in Den Helder. De tocht is goed geschikt voor kinderen. Kosten voor volwassenen zijn €7 (€4 voor donateurs) en voor kinderen €3 (€2 voor donateurs). Meer informatie en aanmelden via de website van Landschap Noord-Holland.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button