Hollands KroonPolitiek

Rekenfout: Brandweerkazerne Middenmeer nog duurder

Advertentie:

Middenmeer – De nieuwbouw van de brandweerkazerne in Middenmeer wordt nog iets duurder. Eind september besloot het college de raad voor te stellen om een aanvullend krediet van €880.000,- beschikbaar te stellen. Nu blijkt dat er een rekenfout is gemaakt: Er is €1.095.000,- nodig waarmee het totaal uitkomt op €2.660.000,-.

Het voorstel stond eigenlijk op de agenda voor de raadsvergadering van 13 oktober. Tijdens de vergadering werd echter bekendgemaakt dat het stuk niet gereed was voor besluitvorming waarop het van de agenda werd gehaald. Nu blijkt dat dit kwam omdat er een rekenfout is gemaakt. Het gevraagde budget kwam daarom twee ton lager uit dan in werkelijkheid nodig was.

Het oorspronkelijke budget voor de bouw van de brandweerkazerne was €1.565.000,-. De aanbesteding mislukte en het voorstel dat bij de gemeente binnenkwam lag een stuk hoger dan verwacht. De overschrijding van het budget is dus ruim een miljoen euro. Op donderdag 3 november ligt het stuk opnieuw voor in de raadsvergadering.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button