Hollands Kroon

Boeren protesteren op de vluchtstrook

Veilig op de vluchtstrook, maar duidelijk zichtbaar; zo’n vijftien agrariërs uit de Wieringermeer stonden maandag enkele uren met trekkers op de vluchtstrook van de A7. Met zwaailichten en protestborden vroegen ze aandacht voor de problemen die de boeren straks krijgen met de nieuwe stikstofmaatregelen.

“We willen onze collega’s steunen die in Den Haag overleggen over de stikstofregels,” vertelt veehouder Niels van Duin uit Den Oever. Hij sluit niet uit dat er hardere acties komen als het overleg met de minister slecht uitpakt voor de boeren.

Op meerdere plekken langs onder meer de A7, A9 en A10 hebben boeren actie gevoerd met trekkers langs de wegen. “We gaan niet blokkeren, want we willen draagvlak houden bij de burger. ” De actievoerders zijn rond 14:00 uur door de politie weggestuurd. “Hebben we ons moment evengoed weer gehad.”

Bron: Mediapartner NH

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button