Flevo armoedig tegen Succes: 5-0

Het eerste elftal van de v.v. Succes heeft na een weekendje rust de competitie hervat met een klinkende overwinning op Flevo. De gasten uit Middenmeer waren aan de Belt volstrekt kansloos, 5-0.

Behoorlijke smet op het verder tamelijk sportieve duel was het gedrag van enkele volwassen supporters uit Middenmeer die in de rust de scheidsrechter dermate agressief bejegende, dat deze in de bestuurskamer van de thuisploeg moest vragen of de potige voorzitter, dhr. P. Mulder, hem na afloop naar de auto wilde begeleiden.

Aanleiding voor de Middenmeerse boosheid was een rode kaart voor Habib Noor. Allicht wat te makkelijk gegeven (dat vonden vele Wieringers ook), maar op dat moment leidde Succes al met 2-0, en had het niets te duchten gehad van de louter afwachtende blauwhemden. Het verzet brak al na een kwartiertje toen een scherp aangesneden vrije trap van Stan de Koning rechtstreeks het doel inzeilde, 1-0.

Doelpunten
Daarna zorgde spits Marc van der Kooij voor de 2-0 door een voorzet van Jeroen Metselaar bij de eerste paal beheerst in te schieten. De 3-0 was een penalty, benut door diezelfde Metselaar. Ook Toine Bugel pakte zijn wekelijkse doelpuntje mee (4-0), en het slotakkoord in de tweede helft kwam op naam van de opnieuw uitblinkende ausputzer Maikel Hoekstra. Hij knalde de bal van een metertje of dertig schitterend langs de kansloze Flevo-goalie. Een overwinning waar niets op af te dingen viel. Het spel van Flevo was voornamelijk armoedig.

Ondertussen liep koploper FC Medemblik tegen zijn eerste nederlaag van het seizoen aan in Waarland (3-2 voor Con Zelo), waardoor de spanning bovenin in 4A weer helemaal terug lijkt.

Aanstaande zondag speelt Succes in Callantsoog, de rode lantaarndrager.