Sport

Terechte nederlaag voor ZVV Succes tegen Sporting S

Zvv Succes/De Kasteleen 1 speelde vrijdag 22 november hun negende competitiewedstrijd uit in sporthal de Mijse tegen Sporting S 1.

De opstelling: S. Doesburg(Doel), Youri Jansma, R. Meilink, Stan de Koning(allen achter), M. Hoekstra, K. Posthumus, J. Metselaar(allen voor). Coach: – Afwezig: Aloys Mereboer, Stef de Koning, B. de Kleine
Bij Succes waren de meeste spelers weer aanwezig.

Sporting S 1 is een onbekende voor Succes. Nog niet eerder speelden ze tegen het team uit Schermerhorn. Beide teams begonnen aftastend aan de wedstrijd. Al na een minuut kwam Succes met een man minder te spelen. Na commentaar op de scheids werd een speler van Succes terecht er uit gestuurd. Sporting S wist uit de man meer situatie niet te scoren, maar vanaf dat moment was de discipline ver te zoeken bij Succes. Afspraken werden niet meer nagekomen.

Persoonlijke fouten
Op eens werd er druk gezet en veel pijnlijke persoonlijke fouten zorgden voor een achterstand. Sporting S kwam uit counters op een 1-0 en 2-0 voorsprong. Maikel Hoekstra scoorde fraai de aansluitingstreffer, 2-1. Helaas bleven de persoonlijke fouten en onnodig balverlies Succes parten spelen. Sporting S kwam op 4-1 en 4-2 voorsprong. Kees Posthumus wist nog wat terug te doen na een aanval, 4-2. De ruststand was 4-2.

De tweede helft kende hetzelfde spelbeeld. Succes probeerde aan te vallen, maar leed al door bij de laatste man onnodig balverlies. Constant lag het centrum achter open en Sporting S counterde er lustig op los. Snel werd het ook 5-2. Succes kon eindelijk wat terug doen. Maikel Hoekstra scoorde de 5-3 en 5-4. Inmiddels was keeper Doesburg vervangen door Youri Jansma. Met deze speler op doel ging Succes alles of niets spelen. Succes creëerde hierdoor een man meer situatie. Dit pakte goed uit. Succes kreeg een aantal kansen, maar de bal ging er niet. Aan de andere kant bleef Succes apathisch verdedigen. Telkens stond er een man van Sporting S vrij. Het werd 6-4 en 7-4. De wedstrijd was nu beslist. Keeper Doesburg kwam weer in het veld. Succes berustte in de nederlaag. Het werd uiteindelijk nog 8-4. Een geflatteerde en terechte nederlaag voor Succes. Scheidsrechter Feron floot een goede wedstrijd.

Volgende week speelt Succes/De Kasteleen 1 uit tegen Alcmaria Victrix 1.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button