Sport

Tonegido speelt gelijk tegen Ha STU

De handbalheren van Tonegido blijven goed meedoen in de bovenste regionen van de tweede divisie. Zondag stond de lastige uitwedstrijd tegen Ha STU uit Nijmegen op het programma. Vorig seizoen liepen de mannen hier na zes winstpartijen tegen hun eerste nederlaag aan. Dit keer werd met 26-26 gelijkgespeeld.

Tonegido nam het initiatief, maar het was Ha STU dat het eerst scoorde. Steeds waren de groenhemden de bovenliggende partij en even was er een gaatje van drie punten; 8-11. Toch wisten de Nijmegenaren na een goede periode de stand weer gelijk te trekken; 11-11. Voor de rust scoorden beide ploegen nog één keer; 12-12.

Na rust was het hetzelfde verhaal, Tonegido steeds één of twee punten voor, maar het kon niet echt doordrukken om het nodige verschil te maken. Bij 18-20 leek het mis te gaan. Even was de ploeg de kluts kwijt en kreeg het vijf doelpunten om de oren; 23-20. De Wieringers hebben de laatste weken vaker laten zien dat ze terug kunnen vechten en zo ook deze wedstrijd. Het werd 23-22 en weer liep de ploeg uit Nijmegen, met nog vier minuten op de klok, uit door twee scores naar 25-22.

Strafworp
Wéér knokten ze zich knap terug in de wedstrijd, met vier scores op rij pakte Tonegido zelfs de voorsprong. Het stond 25-26 met nog drie seconden op de klok. De bal moest door de thuisploeg snel midden uit genomen worden, maar door een ongelukkige bal tegen de hand van één van de groenen op de middenstip in de laatste minuut werd dit gezien als spelbederf en dus omgezet in een strafworp tegen. HaSTU verzilverde deze buitenkans en de wedstrijd was gespeeld; 26-26.

Een goede prestatie gezien het resultaat vorig seizoen, maar stiekem had er meer in gezeten. Desondanks laat Tonegido mooi handbal zien en laat de ploeg zien dat het kan strijden tot de laatste minuut. Ze staan op een gedeelde tweede plek, op maar één punt van de koploper.

Zaterdag 30 november om 19.30 uur volgt de thuiswedstrijd tegen UGHV en een week later, op zondag 8 december om 13.30 uur, thuis tegen Reehorst. Daarna wordt het jaar op 15 december afgesloten in Den Haag, tegen Hellas.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button