Hollands Kroon

Wieringer verenigingen blij met gulle donatie van Dorpsfeest

Voorzitter René Hoekenga van het Dorpsfeest Westerland heeft zaterdag 23 november weer een fors aantal Wieringer verenigingen blij gemaakt met een gulle donatie. Hoekenga deed dit tijdens een bijeenkomst waarbij vertegenwoordigers van alle verenigingen die hebben meegeholpen met het Dorpsfeest en de Boerenlandfair aanwezig waren. “Dit jaar hebben we met deze evenementen een record bedrag van ruim 10.000 euro opgehaald. En dat is een resultaat waar we allemaal trots op kunnen zijn”, aldus Hoekenga, die tijdens de bijeenkomst tevens afscheid nam van 2 bestuursleden. André Bregman ruim 25 jaar als bestuurslid en Niels Deykers ook jaren lang verbonden aan het dorpsfeest, waarvan de laatste vier jaar als secretaris in het bestuur.

Het geld dat de verenigingen voor hun inzet krijgen komt goed terecht. Bijna alle verenigingen krijgen door bezuinigingen vanuit de gemeente steeds minder subsidie. “En dan is iedere gift welkom”, liet een van de aanwezigen weten. “Daarom is het goed, dat we dit op deze manier met elkaar kunnen doen.” Blije gezichten in het Dorpshuis van Westerland. Tijdens het in ontvangst nemen lieten de vertegenwoordigers ook weten waar het geld aan zal worden besteed. Soms gebruiken de vereniging de donatie voor de aanschaf van iets nieuws, vaker nog gaat het geld in de spaarpot van de vereniging of stichting voor het doen van een toekomstige, grotere uitgave. Daarnaast probeert het bestuur bij voldoende opbrengsten een bepaald initiatief extra te belonen met een additioneel bedrag. Voorzitter Hoekenga: “Door een uitzonderlijke goede omzet dit jaar heeft het bestuur gekozen voor het initiatief het Tweede Thuis, op Westerland”. Vandaar dat Stichting Hospice Hollands Kroon  500,- extra ontving.

Tegenprestatie
De aanwezige verenigingen kregen de bijdrage aan de verenigingskas niet zomaar. Zij hebben hiervoor een tegenprestatie moeten leveren; meehelpen tijdens het Dorpsfeest en de Boerenlandfair. Zowel het Dorpsfeest als de fair worden jaarlijks georganiseerd door vrijwilligers die worden geleverd door de verenigingen. Traditiegetrouw gaan de opbrengsten van zowel het Dorpsfeest als de fair naar de Wieringer verenigingen die ook meehelpen bij de organisatie. In de aanloop naar het Dorpsfeest, en ook tijdens het evenement, zetten zich dagelijks tussen de veertig en vijftig vrijwilligers in om het tot een geslaagd evenement te maken.

Verenigingen die volgend jaar een extraatje willen ontvangen kunnen hierover informatie vinden op de contactpagina van de website van het Dorpsfeest: www.dorpsfeestwesterland.nl. Hier staan ook de voorwaarden waaraan moet worden voldaan om in aanmerking te komen voor een donatie.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button