Kop van Noord-Holland

Corona besmettingen bij Woonzorggroep Samen

Kop van Noord-Holland – Woonzorggroep Samen heeft te maken met corona uitbraken op de locaties De Bron en Magnushof in Schagen en Kapellehof in Den Oever.

Er wordt gesproken van een uitbraak wanneer er twee of meer besmettingen zijn op één en/of meerdere afdelingen. Dan gaat het uitbraakprotocol van start. Een speciaal samengesteld outbreak team wordt gevormd en op deze locatie worden dan alle noodzakelijke maatregelen getroffen. Onderdeel daarvan is dat alle bewoners en contactpersonen hierover geïnformeerd worden. Bij een bewezen besmetting wordt dit gemeld aan de GGD.

Ook bij de Zeester aan de Marsdiepstraat in Den Helder was er deze week sprake van besmettingen. Als gevolg daarvan werd een hele afdeling in quarantaine geplaatst, maar die situatie werd donderdag weer opgeheven.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button