Kop van Noord-Holland

Minder trouwringen omgedaan in de Noordkop

Den Helder – ThePerfectWedding.nl heeft een onderzoek gedaan naar trouwen in Nederland. In Noord-Holland werden vorig jaar de meeste huwelijken voltrokken met 3,1 trouwerijen per 1.000 inwoners. Landelijk gezien was dit 2,9.

Opvallend is dat in de regio Noordkop juist minder trouwringen werden omgedaan. Op Texel 2,8 huwelijken per duizend inwoners, in Den Helder waren dit er 2,5 en in Hollands Kroon slechts 2,4 echtverbintenissen per duizend inwoners. Urk mocht zich vorig jaar de trouwlustigste gemeente noemen (7,2).

Texel en ook de rest van de Waddeneilanden waren het populairst bij niet-inwoners die in het huwelijks(veer)bootje wilden stappen. Op Texel is het voor alle huwelijkssluitingen mogelijk om dit gratis te doen. In Hollands Kroon en Den Helder is het alleen gratis indien een van de partners inwoner van de gemeente is.

Vorig jaar werden de meeste huwelijken gesloten in de maand september met 7.481 en dit jaar in dezelfde maand 8.205. In april werden de minste echtverbintenissen gesloten met 2.756 dit jaar en vorig jaar met 2.298 maal.

Na de wettelijke formaliteiten
Na de wettelijke formaliteiten koos 86,2 procent van de kersverse echtparen voor een fotoshoot, maar 29,5 procent gaf een trouwfeest, voor een diner koos 77,7 procent en aan de huwelijksnacht deed 55,8 procent. Onvermeld hierbij is of hiermee bedoeld wordt of die 55,8 procent kozen voor een nacht in een hotel in plaats van in de eigen woning te overnachten. Het volledig onderzoek is te lezen op de website

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button