Sport

Niek Schaap geselecteerd voor Europees Kampioenschap IJsspeedway

Julianadorp – IJsspeedwaycoureur Niek Schaap zal zijn negentiende verjaardag vieren op 4 december in Polen tijdens het Europees Kampioenschap IJsspeedway. Jasper Iwema en Niek zijn geselecteerd om Nederland aldaar te vertegenwoordigen.

Aan de start komen zestien deelnemers die elkaar in vijf heats bestrijden om de Europese titel. De deelnemers komen uit negen verschillende landen in Europa. De sterkste vertegenwoordigers komen uit Rusland, Zweden en Oostenrijk. Niek Schaap heeft het geluk dat nog geen enkele deelnemer heeft kunnen trainen op het ijs. Normaliter traint hij in december in Zweden waar hij in de Zweedse Liga uitkomt.

IJsspeedway is een sport met een motor uitgerust met heel veel spikes op de banden van maximaal 28 millimeter. Een motor van 500 cc, geen remmen en twee versnellingen, waarvan de eerste maar een meter of dertig wordt gebruikt. De motoren worden met ethanol gestookt. Vanwege de hoge compressie is remmen op de motor mogelijk. Snelheden van 130 kilometer per uur op het rechte eind is normaal.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button