Cultuur/NatuurDen HelderVideo

Nieuw kunstwerk Rudi van de Wint op De Nollen (video)

Advertentie:

Den Helder – Ruim twintig jaar nadat kunstenaar Rudi van de Wint eraan begon, is het kunstwerk “De Wenteltrap” alsnog afgerond. Het 9 meter hoge werk werd donderdagochtend op het terrein van De Nollen geplaatst, onder toeziend oog van zoons Gijs en Ruud.

Het kunstwerk is ‘het kleine broertje’ van het 18 meter hoge monument ‘Stairway to Heaven’ op het Canarische eiland Tenerife, dat Van de Wint maakte na de vliegtuigramp in 1977. “Hij wilde dit beeld ook op De Nollen plaatsen en daar was hij ook aan begonnen, maar hij heeft het nooit af kunnen maken”, vertelt Gijs van de Wint, zoon van de in 2006 overleden kunstenaar. “Nu vijftien jaar na zijn overlijden staat het er eindelijk!”

De Wenteltrap is, net als de meeste andere kunstwerken op het terrein, gemaakt van Cortenstaal. De plaatsing gebeurde met behulp van een kraan en nam enkele uren in beslag.

Toon meer

Sanne Scharloo

Sanne Scharloo werkte tussen januari 2020 en september 2022 als AV-specialist bij Regio Noordkop. Inmiddels heeft ze haar carrière voortgezet als editor bij Nienke Plas.

2 reacties

  1. Tja een zendmast van de voormalige zendamateurs op het terrein was horizon vervuiling volgens de kunstenaar.

Wellicht ook interessant

Back to top button