Hollands Kroon

Onderhoud aan Willibrorduskerk Haringhuizen

Haringhuizen – De toren van de Willibrorduskerk in Haringhuizen staat in de steigers voor onderhoud. Dit gebeurt in opdracht van de gemeente Hollands Kroon, die eigenaar is van de toren.

Komende weken worden stenen vervangen, voegwerk hersteld, galmgaten gangbaar gemaakt, verrot hekwerk hersteld of vervangen. Daarna wordt alles geschilderd. Ook de wijzerplaten van het uurwerk worden opgeknapt.

Het schip van de kerk is van de Stichting Oude Hollandse Kerken, die in samenwerking met de plaatselijke commissie de kerk beheert en het schip in onderhoud heeft. Zij zijn verheugd dat straks ook de toren weer op orde is.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button