Hollands KroonKop van Noord-Holland

Orange the world: 16 dagen van actie tegen geweld tegen vrouwen

Adverentie

Kop van Noord-Holland – Van 25 November tot 10 december vindt wereldwijd ‘Orange the World’ plaats. 16 dagen van actie tegen geweld tegen vrouwen. Oranje staat voor de dagenraad; het aanbreken van een hoopvolle toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes. Daarom wappert de Orange the World vlag bij het gemeentehuis in Anna Paulowna en zijn de vlaggenmasten oranje gekleurd. Ook in Den Helder en Schagen zal de kleur oranje te zien zijn.

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met fysiek of seksueel geweld. In Nederland is dat zelfs 45% van de vrouwen en meisjes en elke 10 dagen overlijdt een vrouw in Nederland als gevolg van huiselijk geweld. Er is aandacht nodig om zo het geweld tegen vrouwen en meisjes te kunnen stoppen. De Noordkop gemeenten hebben allemaal initiatieven georganiseerd waarmee het bewustzijn over dit onderwerp wordt vergroot.

Geweld komt in alle lagen van de bevolking voor
Iedereen kan er mee te maken krijgen. Denk aan schoppen, slaan, schreeuwen, vernederen, seksueel geweld of financieel misbruik. Het is hard nodig dat deze problemen aangepakt worden. Ieders hulp is hierbij nodig. Naast het verlichten van het gemeentehuis deelt Hollands Kroon via de sociale mediakanalen verhalen van vrouwen die huiselijk geweld of kindermishandeling hebben meegemaakt. Zij laten zien dat iedereen met geweld te maken kan krijgen maar dat er ook hoop is. Mensen in een onveilige situatie kunnen uit deze situatie komen en hulp krijgen. Daarnaast maken deze verhalen duidelijk dat mensen in de omgeving van essentieel belang zijn, ook u kunt het verschil maken.

Maakt u zich als inwoner zorgen om een familielid, vriendin, buurvrouw, collega of klasgenoot?
Bel dan voor hulp en advies met organisatie Veilig Thuis. Dit kan anoniem. Bel 0800-2000 of chat met Veilig Thuis via www.veiligthuis.nl.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

1 reactie

  1. dit zal nooit verminderen zolang we doorgaan met het binnen halen van al dat volk uit die vrouwonvriendelijke landen

Wellicht ook interessant

Back to top button
%d bloggers liken dit: