Den HelderVideo

Honderden uitgedoste deelnemers bij hernieuwde editie lichtjesloop (Video)

Advertentie:

Den Helder – Na een pauze in coronatijd was het eindelijk weer zo ver: de Helderse lichtjesloop 2022 was een feit. Honderden deelnemers uitgedost met lampjes verlichtte de straten op een donkere novemberavond.

Na een hiaat van twee jaar kon de lichtjesavond op 25 november eindelijk weer doorgaan. Kirsten ten Haaf van Team Sportservice Den Helder mocht de loop voor het eerst organiseren. “Door corona is de loop er een tijd niet geweest. Dit jaar mocht ik hem organiseren, hartstikke leuk!”. De lichtjesloop volgde een route dwars door de stad en was rond de elf kilometer lang. De deelnemers startten vanuit theater De Kampanje. “Via hier gaan deelnemers over de Beatrixstraat richting de dijk, en vanuit daar naar de stempelpost in Huisduinen toe. Vanaf daar komen de deelnemers weer via de stad deze kant op.”

De editie was drukbezocht; op het moment dat Regio Noordkop de organisatie sprak waren de aanmeldingen nog in volle gang. “Ik geloof dat we op dit moment op 350 aanmeldingen zitten. Mensen kunnen zich hier ter plekke nog aanmelden, dus dat kunnen er nog wat meer worden”, aldus Kirsten.

Kans op prijzen
Naast een gezellige wandeltocht in het donker maakten de deelnemers ook nog kans op een prijs. De deelnemer die zich het mooist had uitgedost kon vrijkaartjes winnen voor de volgende editie. Kirsten verteld dat zij de winnaar niet zelf zullen kiezen, maar dat overlaten aan lokale experts. “Een van onze stempelposten is bij de Triade, en die doen natuurlijk van alles met kunst. Zij bepalen dan ook wie er wint. Deelnemers lopen daar door het gebouw heen, en de mooist uitgedoste deelnemer ontvangt een prijs aan het einde van de loop”.

Toon meer

Brent van der Hell

Brent van der Hell is werkzaam bij Regio Noordkop als verslaggever / redacteur TV. Hij is bereikbaar via brent@regionoordkop.nl, of via de telefoonnummers 0627656370 en 0223684609.

Wellicht ook interessant

Back to top button