Cultuur/Natuur

Recordbedrag van € 17.000 voor donaties aan Wieringer verenigingen

Advertentie:

Westerland – Het bestuur van Dorpsfeest Westerland heeft € 17.000,- overgehouden aan het dorpsfeest en dit is verdeeld onder 24 verenigingen of instellingen op Wieringen.

Om in aanmerking te komen voor een donatie moet men op één of andere manier hebben bijgedragen aan het tot stand komen van het jaarlijkse feest op Westerland. Dit kan gaan om de hulp bij het opbouwen- en afbreken, achter de tap helpen, bewaking in de nacht of andere hand- en span diensten.

Voordat het geld werd verdeeld haalde de voorzitter René Hoekenga nog even een paar trouwe vrijwilligers naar voren. Tineke Rotgans, Jantje Klok en Dirk Rotgans zijn al vele jaren behulpzaam bij het jaarlijkse feest. Zij werden voor hun trouwe dienst in de bloemen gezet. Zij nemen nog geen afscheid en zijn er volgend jaar zeker weer bij.

Ondanks de hulp van heel veel vrijwilligers is het bestuur nog steeds op zoek naar nog meer hulp. “Niet alleen vrijwilligers zijn elk jaar hard nodig maar ook kunnen wij nog bestuursleden gebruiken. Momenteel zijn wij met 12 personen en dat lijkt heel wat maar het is een hele organisatie om dit elk jaar weer op poten te zetten. En vele handen maken licht werk”, aldus René Hoekenga.

Het dorpsfeest is 41 jaar geleden klein begonnen op het plein bij het dorpshuis en is momenteel een drie dagen durend festijn waar veel mensen op afkomen.

Om te zorgen dat dit feest elk jaar kan worden gehouden is daarom ook de hulp van andere verenigingen hard nodig. Om ze te belonen voor hun hulp krijgen zij uit de overgebleven winst een donatie. Deze donatie varieert van enkele honderden euro’s tot boven de € 1500,-

De verenigingen, organisaties en stichtingen die dit jaar een donatie in ontvangst mochten nemen waren: judovereniging Asahi-San, Hospice Het Tweede Thuis, mandolineorkest Oost-Wieringen, Brandweer West-Wieringen, Wieringer Vrouwen, tuinclub Westerland, Wieringer Aak, peuterschool De Sammeltjes, Wieringer Activiteiten Vereniging, tennisclub Hippo, basketbal Break Out’88, harmonieorkest Apollo, scouting Corvus Corone, voetbalvereniging Succes, Wironruiters, Sinterklaas Westerland, ijsclub Westerland, stichting Dierenvreugd/Kindervreugd, speeltuin De Kwettertuin, De Gesmeerde Kelen, De Zonnebloem, stichting Dorpshuizen Westerland, Soroptimistclub Westerland en gymvereniging Wieringen.

Elk jaar wordt een donatie uitgereikt aan een goed doel en dit jaar is dit de stichting ‘Postboot Wieringen’.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button