Sport

Atleten Sportlust op het podium

Advertentie:

Wervershoof – De jaarlijkse Kaagloop werd zondag weer georganiseerd, een snel parcours over 5 en 10 kilometer en de eerste wegwedstrijd in West-Friesland na het crossseizoen. Tussen de aanwezige atleten van SV Sportlust ook Luca Assorgia en Filmon Tesfu die, na de mooie prestaties tijdens de halve van Egmond, deze wedstrijd hebben uitgekozen als onderdeel van hun voorbereiding op het Nederlands kampioenschap 10 Km in Schoorl over twee weken.

Na de start van de 10 Km ontstond een kopgroep van drie atleten. Assorgia en Tesfu bleven na een tempoversnelling samen over. Door de mooie omstandigheden en goede onderlinge samenwerking kwam een snelle eindtijd binnen bereik. Op 3 Km voor de eindstreep had Assorgia nog een extra versnelling in de benen waardoor een gaatje ontstond en hij als eerste over de finish snelde in 30:03. Daarmee verbeterde hij niet alleen zijn eigen PR, maar ook het oude parcoursrecord uit 1992 met ruim een minuut.

Tesfu werd vlak daarachter met 30:23 tweede, voor hem ook een verbetering van zijn PR. Met deze uitslagen op zak werken beide atleten met vertrouwen verder naar hun volgende doel in Schoorl.

Bax
Net over de dijk in het Friese Tzum werd zaterdag 25 januari een halve marathon georganiseerd. Hierbij veroverde Sportlust-atlete Diewertje Bax (startnummer 272) de eerste plaats bij de vrouwen en werd zesde overall.

Ze liep een nieuw persoonlijk record in een knappe tijd van 1:27:04.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button