Ruime zege JuRo Unirek/VZV

’t Veld – VZV heeft in de laatste thuiswedstrijd een verdiende 35-21 overwinning behaald tegen het onderaanstaande DSVD uit Deurningen.

De thuisploeg kwam niet bepaald overtuigend uit de startblokken en halverwege het eerste bedrijf was de stand nog steeds in evenwicht. Het team van trainer/coach Helma Oude Voshaar nam zelfs een 7-8 voorsprong, waarna Jane Kramer met een enorme pegel gelijkmaakte en Kim Jimmink uit een snelle break de ploeg toch weer op voorsprong zette.

Met een time-out van VZV werd het team terecht gezet, afspraken werden niet nagekomen, waardoor de tegenstander geen moeite had in het spoor van de thuisploeg te blijven. Een prima redding van goalie Amber Zomerdijk met een razendsnelle break op Kim Jimmink luidde een krachtig herstel van de Veldtemers in. VZV had de smaak te pakken en nu werden de kansen wel benut. De laatste minuten voor het rustsignaal van de prima fluitende scheidsrechters scoorden Lisanne Kolken en Kim Molenaar voor VZV, ruststand 19-9.

Na de thee schoot Silvana Koppe meteen snoeihard tegen de paal, waarna DSVD in de eerste minuut wel twee treffers wist te produceren (19-12) en Jane Kramer, Lisanne Kolken en Kim Molenaar de stand na vijf minuten in de tweede helft op 23-12 zette. DSVD kende weer een opleving en verkleinde de achterstand naar 24-16, gevolgd door nog een prima redding van Iris Hoekinga. Met twee snelle breaks van Lisanne Kolken en een pegel van Maud Kruijer en een razendsnelle uitbraak van Lisa Vlug was de stand na twintig minuten 28-19. Een strafworp voor DSVD werd gekeerd door Amber Zomerdijk, die de laatste tien minuten het VZV-doel weer met verve verdedigde.

Ban gebroken
De ban was gebroken en de thuisploeg breidde de voorsprong verder uit door treffers van Esma Staal, Kim Molenaar en Dominique Koppe, maar de uitblinkster en topscorer in deze wedstrijd was Kim Jimmink en zij nam de laatste treffer voor haar rekening. Eindstand 35-21. Doelpunten: Kim Jimmink 8, Kim Molenaar 6, Lisa Vlug 5, Lisanne Kolken 4, Jane Kramer 4, Silvana Koppe 2, Esma Staal 2, Florance Kos 1, Maud Kruijer 1, Lotte Prak 1, Dominque Koppe 1.

Door deze winst heeft het team van Rolf Schulte zich samen met VOC en Venlo aan de kop van de Eredivisie genesteld. VZV kan zich nu focussen op de Europacup wedstrijd tegen SSV Brixen Südtirol, de Italiaanse tegenstander in Sporthal ’t Zijveld. Die wedstrijd wordt 1 februari om 20.00 uur gespeeld in sporthal ’t Zijveld.