Sport

Vido wint bij ZKC

Adverentie

Wieringermeer – De korfballers van Vido namen het zaterdag 25 januari in Zaandam op tegen ZKC. Het complete team was eerder de ochtend afgereisd richting sporthal De Tref.

ZKC nam de bal uit en probeerde in de eerste en best lange aanval de korf te vinden. De Vido’ers waren alert en hielden de verdediging goed dicht. Na de onderschepping was het vrij snel Joost Gouwenberg die met een ver afstandsschot wist te scoren. Vido creëerde meer kansen en wist de bal sneller van de verdediging naar de aanval te brengen. Er ontstonden kansen en al snel bleek dat Vido een maatje te groot was voor de ploeg uit de Zaanstreek. Met rust stond het al 9-0, door doelpunten van Joost Gouwenberg (5x), Julia van der Meer (2x) en Floor Schellevis (2x).

Na rust ging Vido goed door en werden goede aanvallen neergezet. De posities onder de korf werden goed ingenomen, waardoor er een aangeef en een afvang onder de korf stonden. Door de bal ook goed af te vangen onder de korf kon meerdere malen in 1 aanval op de korf geschoten worden en dit resulteerde in nog meer doelpunten. Uiteindelijk werd het 17-2 voor Vido. De doelpunten in de tweede helft werden gemaakt door Joost Gouwenberg (5x), Vicky Zhu (1x), Julia van der Meer (1x) en Emma Gouwenberg (1x).

Na de wedstrijd werd de strafworpenserie met 4-1 gewonnen; doelpunten werden hier gemaakt door Julia van der Meer, Tristan Struik, Emma Gouwenberg en Joost Gouwenberg.

Volgende week zijn de geelblauwen een weekje vrij, waarna op zaterdag 1 februari de belangrijke uitwedstrijd tegen de nummer 2 HBC op het programma staat. Vido staat op dit moment bovenaan in de competitie met 1 punt voor op HBC.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button