Hollands Kroon

Koninklijke onderscheiding voor Marcel Monden

Wideringerwaard – Burgemeester Rian van Dam heeft een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Marcel Monden. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. In haar speech vooraf memoreerde de burgemeester dat het indrukwekkend en haast niet voor te stellen is dat een mens al dit werk verzet.

Monden (62) begon in 1995 als psychiater bij de RIAGG West Friesland en werkt vanaf die tijd ook bij GGZ Noord-Holland Noord. Behalve een deskundige en gewaardeerde psychiater is hij zeer betrokken en begaan met zowel cliënten als collega’s. Wegens een vacature heeft hij op dit moment twee banen. En is bij twee teams psychiater en doet dat voor een deel onbezoldigd. Liefdewerk oud papier. En is hij vraagbaak voor veel collega psychiaters, artsen in opleiding maar ook voor verpleegkundigen en secretaresses.

Tevens is Monden Geneesheer Directeur bij de GGZ. Een bijzondere functie binnen deze organisatie GGZ die vraagt om het nauwkeurig afwegen van verschillende belangen. Dat betekent in deze soms een spannende arena van wisselende belangen. Ook kan het landelijk bestuur op zijn inzet en kennis rekenen. Alsof dat nog niet genoeg is, schrijft hij ook nog met regelmaat voor de vakbladen.

Clubarts
Ook langs de lijn bij Atletiekvereniging DEM uit Beverwijk en bij de American Football Vereniging IJmuiden Coasters. Daar was hij actief als clubarts en daarmee had Monden een zeer directe invloed op de prestaties. De pijntjes waren vast niet allemaal fysiek, dus ook een beetje mentale support was belangrijk voor het welzijn van de atleten.

Tot slot mag zijn inzet als mantelzorger niet worden vergeten. Volgens vele bekenden een bijzonder gedreven vakman ook met minstens zoveel passie en liefde zijn vrouw Carolien die hij verzorgt. Zijn schoonzus memoreerde onlangs nog “Carolien is bij hem in voortreffelijke handen”.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button