112Den Helder

Onrust en aanhouding bij winkelcentrum Dorperweerth

Advertentie:

Julianadorp – De politie heeft dinsdagavond ingegrepen na enige onrust bij winkelcentrum Dorperweerth in Julianadorp. Tenminste een persoon, een ondernemer, werd aangehouden.

Gedurende de dag werd duidelijk dat via social media werd opgeroepen om ’s avonds te gaan rellen bij het winkelcentrum. Supermarkt Vomar besloot uit voorzorg al om 20.00 uur de deuren te sluiten. Rond half acht begon zich een groep jongeren te verzamelen op het plein voor het centrum. Ook de politie, marechaussee en een politiehelikopter waren in het gebied aanwezig.

Rond kwart over acht werd door de politie ingegrepen, waarom is onduidelijk. Wel is bekend dat de eigenaar van de telefoonwinkel door een agent werd geslagen en hij is daarna aangehouden. Camerabeelden moeten aantonen wat er precies aan voorafging.

Hierna riep de politie via social media ouders op hun kinderen binnen te houden. Inmiddels is de rust rond het centrum teruggekeerd.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button