112

Verwarde man steelt auto en komt niet ver

Julianadorp – De politie kreeg dinsdag rond 11.30 uur een melding dat een man een auto had gestolen op het erf van een woning aan de Middenvliet in Julianadorp. Hij was hiermee tegen een boom op het terrein gereden.

Ter plaatse hadden omstanders de 44-jarige man uit Den Helder onder controle. De man was doorweekt en er was geen contact met hem te krijgen, omdat hij ‘in zijn eigen wereld’ verkeerde. De man bleek door de weilanden tussen Den Helder en de Middenvliet te zijn gelopen en door de sloten te zijn gegaan. Bij het erf is hij de woning ingegaan, heeft daar sleutels van de auto ontvreemd en wilde wegrijden. Hij kwam niet ver en kwam in aanraking met een boom.

De man is aangehouden en de politie doet nader onderzoek. De kans is aanwezig dat ook medewerkers van de psychische zorg zich over hem ontfermen. De eigenaar van de auto zal de kosten van de schade op hem gaan verhalen. Saillant detail was dat de politie op hetzelfde moment een melding kreeg van een door een bewoner aangetroffen tas in een achtertuin van een woning aan de Jolstraat. Hier was geen sprake van inbraak of iets dergelijke, echter bleek deze tas eigendom te zijn van de 44-jarige man die de agenten zojuist hadden aangehouden.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button