Hollands Kroon

Week van de Circulaire Economie

Hollands Kroon – Begin februari staat in het teken van de circulaire economie. In de landelijke Week van de Circulaire Economie (1 tot en met 6 februari) organiseren vele bedrijven en organisaties tientallen livestreams.

In een circulaire economie worden grondstoffen steeds opnieuw – circulair – gebruikt. Dat is nodig, omdat de aarde anders uitgeput raakt. Er zijn landelijke doelen opgesteld. In 2030 willen we 50% van het afvalmateriaal terugbrengen naar oorspronkelijke grondstoffen. Zo komen deze stoffen weer beschikbaar voor ondernemers en voor de productie van nieuwe goederen. In 2050 moet heel Nederland circulair zijn.

Ontdek kansen
Een circulaire economie is nodig voor het milieu en biedt mooie kansen. In de livestreams vertellen ondernemers welke circulaire stappen zij hebben gezet en hoe zij die rendabel maken. Er staan vele inspirerende livestreams op het programma. Zowel vanuit de landelijke organisatie, als vanuit de regio worden er informatieve sessies georganiseerd. Gemeente Hollands Kroon heeft  alvast een selectie gemaakt. Klik op de links in het programma voor meer informatie.

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20) studente aan het Mediacollege in Amsterdam. Tijdens mijn stage bij Regio Noordkop richt ik mij vooral op redactiewerk en radio. Ik ben bereikbaar via jamie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button