Cultuur/NatuurDen HelderVideo

Burgemeester Jan de Boer geeft aftrap Nationale Voorleesweken (video)

Den Helder – Burgemeester Jan de Boer gaf het startsein voor de Nationale Voorleesdagen door het boek “Vos gaat een stukje rijden” voor te lezen aan de kinderen uit de gemeente via een livestream.

De burgemeester heeft natuurlijk ervaring met digitale vergaderingen, maar dit was net even anders. “Ik had geen contact met het publiek, dat was wel even wennen.” vertelt de burgemeester, “Thuis ben ik de reservevoorlezer, want dat doet mijn vrouw altijd en die doet het fantastisch.” Het was niet erg, vond Willy de Greef, van Bibliotheek School 7, “De burgemeester deed het heel leuk, het is een goed verhaal en hij las het op een heel interactieve manier voor en dat is belangrijk om de kinderen met het verhaal te verbinden.”

Kinderen moeten meer lezen, dat is het doel van de Nationale Voorleesdagen. De komende tien dagen staan voor scholen en bibliotheken in het kader van voorlezen. Iedere dag om 10:00 streamt School 7 via Facebook een boek uit de prentenboeken top-10.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button