Den HelderPolitiek

Gemeente stuurde vorig jaar bijna 100 mensen weg uit de Sluisdijkgarage

Den Helder – Handhavers van de gemeente hebben vorig jaar 94 personen moeten wegsturen uit de parkeergarage Sluisdijk. Het ging daarbij steeds om jongeren of daklozen die overlast veroorzaken. Meldingen van inwoners en gebruikers over overlast zijn de afgelopen anderhalf jaar toegenomen en de gemeente heeft onder andere camera’s opgehangen om problemen te verhelpen. Vanwege een gebrek aan capaciteit is het voor de boa’s niet mogelijk om nog vaker te controleren.

Bovenstaande laat het college B&W weten in antwoorden op politieke vragen van Nancy List namens Gemeentebelangen. Zij is inmiddels raadslid voor de Seniorenpartij. List had signalen ontvangen over onder andere vernielingen, hangjeugd en drugsgebruik in de garage. Daarnaast zou veel van de apparatuur, zoals de slagbomen en de kaartjesautomaten, vaak defect zijn. Dit alles zorgt ervoor dat veel ouderen en vrouwen wanneer het donker is de garage niet meer durven te betreden.

Het college deelt de zorgen over de situatie in de parkeergarage Sluisdijkstraat en geeft aan al veel problemen te hebben verholpen die gemeld zijn door de inwoners. Ook zijn er camera’s opgehangen die preventief werken en waarvan de beelden na een incident kunnen worden gebruikt om een vervolgactie te starten.

Niet alles kan echter worden opgelost door de gemeente: “Er zijn enkele meldingen waar wij niet veel aan kunnen doen, zoals het laten rondslingeren van het afval. Dat is een kwestie van gedrag aangezien er in de buurt voldoende prullenbakken aanwezig zijn.” Voor het verbeteren van de technische aspecten van de garage loopt het aanbestedingsproces in de loop van 2022. Het college gaat daarnaast onderzoeken of het mogelijk is om een systeem in te voeren waarbij iedereen die de garage wil betreden zowel ’s nachts als overdag een parkeerkaart nodig heeft.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button