Hollands Kroon

Oude Lidl in Wieringerwerf wordt gesloopt

Wieringerwerf – Het gebouw aan de Terpstraat in Wieringerwerf, waar supermarkt Lidl heeft gezeten, wordt gesloopt. Dat maakt de gemeente Hollands Kroon woensdag bekend. Vanaf 7 februari wordt de buitenkant van het gebouw ontmanteld en gesloopt.

Op dit moment verwijdert het sloopbedrijf Roy van Berkel de overgebleven inrichting en verlichting. Dit is aan de binnenkant van het gebouw. Het terrein wordt binnenkort met hekken afgezet. De werkzaamheden duren ongeveer drie weken.

Het bedrijf Roy van Berkel staat bekend om de grote mate van hergebruik van de vrijkomende materialen. Dat geldt ook hier voor een heel groot deel van het gebouw. Voor de verlichting en de plafondplaten is al een nieuwe bestemming. Ook voor de staalconstructie van het gebouw, de prefab fundering en de vloeren is dat het geval.

Wat komt ervoor terug
De ruimte die na de sloop vrij komt wordt gebruikt voor de bevoorradingsroute van de winkels via de achterkant. Daarnaast is ruimte voor nieuwe winkels op de begane grond en woningen daarboven.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button