SportVideo

Video: Weer een maand lang schaatsplezier in de Beatrixstraat

Advertentie:

Den Helder – De schaatsbaan was al de gehele dag geopend, maar na de opening van kinderburgemeester Dien Hoogland kan er nu officieel een maand lang geschaatst worden. Net als ieder jaar staat de schaatsbaan weer in de Beatrixstraat en werd deze zaterdag al meteen druk bezocht. De verwachting is ook dat er de aankomende maand zo’n 25.000 bezoekers komen.

De ijsbaan was zaterdagochtend om 09.00 uur al voor bezoekers geopend. Wethouder Fotigui Camara en kinderburgemeester Dien Hoogland mochten aan het eind van de middag de officiële opening verrichten. Ondertussen waren de kinderen met hun vrienden al aan het schaatsen en die hadden het erg naar hun zin. “Den Helder is meestal wel saai, maar tijdens schaatsen is het altijd wel leuk”, aldus een van de jonge sporters. Een ander voegde daar aan toe: “We kunnen nu eindelijk wat leuks doen” en “je hebt plezier met elkaar en je kan leuk schaatsen, met vrienden kan je meer lol maken.”

De schaatsbaan is nog dagelijks te bezoeken tot en met 7 januari. Veel scholen maken overdag gebruik van de ijsbaan en ook Sportservice maakt gebruik van de ijsbaan. Zo kan er zondag 17 december prikkelarm geschaatst worden met een maatje.

Toon meer

Harm Brouwer

Harm Studeert Creative Business en werkt parttime voor Regio Noordkop als videoreporter.

Wellicht ook interessant

Back to top button