Uitgaan

Expositie Donkerte van de Wadden in de Helderse Vallei

Advertentie:

Den Helder – Ontdek de nieuwe expositie “Donkerte van de wadden” bij De Helderse Vallei. Nederland is één van de lichtste landen ter wereld. Lantaarnpalen, reclameborden, spotlights op monumenten, oplichtende telefoontjes en koplampen: het zijn nog maar een paar voorbeelden van verlichting.

Licht is belangrijk, we kunnen niet zonder. Goede verlichting zorgt voor een veilig gevoel in het donker of een veilige rit naar huis, maar niet alle verlichting is nodig. Als verlichting schadelijk is voor de natuur, noemen we het zelfs lichtvervuiling. De Waddenzee en het gebied er direct omheen is nog echt donker. De natuur heeft de donkere nacht nodig. Wat gebeurt er als het echt donker is?

De expositie is in het bezoekerscentrum van de Helderse Vallei aan De Helderse Vallei 9-11 te bezoeken van woensdag 2 februari tot met dinsdag 28 februari van zondag van 10:00 tot 16:30 uur. De toegang is gratis en is geschikt voor alle leeftijden.

Toon meer

Uwe Smit

Uwe is als vrijwilliger actief voor de omroep. Hij is twee keer per week werkzaam als bureauredacteur ter ondersteuning van de redactie. Contact met Uwe? Mail naar uwe@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button