Hollands KroonSport

Sportcomplex Kleine Sluis moet mogelijk verhuizen voor woningbouw

Advertentie:

Anna Paulowna – De voetbalvelden en tennisbanen op sportcomplex SV Kleine Sluis moeten mogelijk verhuizen naar de andere kant van de Randweg. Volgens het college van de gemeente Hollands Kroon is dit plan in 2017 al eens geopperd, maar werd er toen vanaf gezien omdat er onvoldoende aanleiding was voor herbestemming. Gezien het huidige woningtekort ziet het college nu wel aanleiding de sportfaciliteiten te verhuizen: Op de plek waar nu het sportpark is gelegen kunnen dan woningen komen.

Slechts een paar maanden geleden informeerde het college de raad nog over een nieuw te bouwen sporthal op het complex van SV Kleine Sluis. Toen zei wethouder Mary van Gent dat de nieuwbouw ongeveer zes miljoen euro zou kosten en dat er een half trainingsveld voor zou moeten wijken. Het huidige clubhuis, dat ook aan renovatie toe is, zou worden gesloopt en geïntegreerd in de hal. Zo zou er een buitenruimte ontstaan waar ook gesport kon worden en de gemeente wilde kijken of het mogelijk was om een ondernemer te vinden die in de hal fitness zou kunnen aanbieden.

De nieuwe locatie voor SV Kleine Sluis.

Nu lijken de plannen toch weer omgegooid te worden. In een nieuwe brief aan de raad schrijft het college dat er in plaats van een nieuwe hal misschien wel een geheel nieuw sportcomplex komt. Deze zou dan aan de andere kant van de Randweg komen, waar nu agrarische grond ligt. Dit idee is tot stand gekomen na gesprekken met het bestuur van SV Kleine Sluis. De sportverenigingen staan er volgens de gemeente positief in. De grondeigenaren van de beoogde nieuwe locatie neutraal. Door van locatie te veranderen kan er volgens de gemeente een veel efficiëntere sportvoorziening worden gerealiseerd.

“Kleedruimten, kantines en opslagruimten kunnen op een centrale plek worden samengevoegd, waardoor er meer grond beschikbaar is om de buitenruimte efficiënt in te richten. Dit biedt kansen om de bewoners van Anna Paulowna en omgeving een duurzaam sportcomplex te bieden dat voor de lange termijn toekomstbestendig is.” Een andere belangrijke reden om het complex te verplaatsen is dat de huidige locatie geschikt is voor woningbouw. Volgens het college ligt dit namelijk binnen het gebied waarover de provincie zegt dat daar gebouwd mag worden. Dit is daarom het moment om het idee dat reeds in 2017 werd geopperd te heroverwegen. Het plan vraagt om een verdere verkenning. Daarom gaat de gemeente onder andere in gesprek met omwonenden.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button