Den HelderPolitiek

Voorwaarden starterslening opgerekt: Duurdere woning mag straks ook

Advertentie:

Den Helder – Het college van de gemeente Den Helder wil de voorwaarden voor de starterslening iets verruimen. Aan de raad wordt voorgesteld om starters die gebruik willen maken van de lening dit te laten doen bij woningen tot een waarde tot €250.000,-. Tot nu was dat €225.000,-. De aanleiding voor de wijziging is de stijging van de huizenprijzen.

De starterslening is bedoeld om de maximale hypotheek en de aankoopprijs van een eerste woning te overbruggen. Het gaat om een bedrag tot maximaal €35.000,- dat door de gemeente beschikbaar wordt gesteld. Kort geleden besloot de raad nog een miljoen extra beschikbaar te stellen: Sinds de invoering van de regeling in 2019 zijn er in Den Helder tientallen woningen aangekocht met behulp van de lening.

Een van de voorwaarden is dat de woning niet te duur mag zijn. In Den Helder is het maximum bedrag op dit moment €225.000,-. Hoewel de woningprijzen in de afgelopen maanden gemiddeld genomen licht zijn gedaald, zijn de prijzen in de laatste jaren hard gestegen. Hierdoor bedient de starterslening een steeds kleiner deel van de markt. Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad daarom voor de maximale koopsom te verhogen van €225.000,- naar €250.000,-.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

3 reacties

    1. staat nergens vernoemd dat een starterswoning in de visbuurt moet staan, de huidige starters wonen duidelijk liever op stand als het al opgeschroefd wordt naar € 250.000 euro ….

Wellicht ook interessant

Back to top button