Hollands KroonVideo

Ondernemer Wieringerwerf steunt voedselbank: “Wat heb je aan 30 flessen wijn?” (video)

Advertentie:

Wieringerwerf – Cadeaus voor de opening van een nieuwe bedrijfslocatie zijn leuk, maar niet altijd even nuttig. Voor de opening van de nieuwe locatie van Voets besloot oud directeur Simon Voets het over een andere boeg te gooien. Cadeaus van gasten waren welkom, maar dan wel in de vorm van een donatie aan de voedselbank.

“Bij zo’n opening krijg je vaak flessen wijn en bloemen. Een paar zijn leuk, maar op een gegeven moment is het wel mooi geweest”, aldus Simon Voets. De oud-directeur van Voets in Wieringerwerf besloot voorafgaand aan de opening van een nieuwe bedrijfslocatie een memo te sturen naar genodigden: “Als je dan toch wat wilt geven, doe dan een donatie aan de voedselbank”. Vrienden en bedrijfsrelaties gaven massaal gehoor aan het verzoek: in totaal werd er een bedrag van 5.500 euro opgehaald. Voets benadrukt dat hij de opbrengst vooral lokaal wilde doneren: “Je ziet toch dat het voor een heleboel mensen moeilijk is om rond te komen. Ik vind dat de voedselbank een mooie bijdrage levert om deze mensen verder te helpen”.

Meer gezinnen afhankelijk
Raymund Tromp, bestuurslid van Voedselbank Kop van Noord, nam de cheque in ontvangst. “Ik was heel verrast door het bedrag”, vertelt Tromp. Een concreet plan voor de donatie heeft hij nog niet, maar ideeën zijn er genoeg. Zo brengt de voedselbank goederen van een centraal magazijn naar verschillende distributiepunten in de regio, en dat kan niet gratis: “We zijn bezig met het vervangen van ons wagenpark. We zijn toe aan een nieuwe aanhangwagen en een nieuwe koelwagen, en ik denk dat we daar wel een stukje in kunnen investeren”. Dat distribueren is nodig. Tromp merkt op dat steeds meer mensen afhankelijk zijn van hulp van de organisatie, mede door de hoge energieprijzen: “Waar we een jaar geleden ongeveer honderd klanten hadden, zitten we nu op de honderdvijftig”. Vooralsnog heeft de bank genoeg te verdelen, en kan de nodige hulp zonder moeite voortzetten. “We zijn in de gelukkige omstandigheid dat we tussen de tuinbouwgebieden zitten, en mensen in die sector denken gelukkig vaak aan ons. We kunnen iedereen elke week een mooi pakket geven.”

Toon meer

Brent van der Hell

Brent van der Hell is werkzaam bij Regio Noordkop als verslaggever / redacteur TV. Hij is bereikbaar via brent@regionoordkop.nl, of via de telefoonnummers 0627656370 en 0223684609.

Wellicht ook interessant

Back to top button