Dwarse verhalen en rebelse muziek door Nico en Jaap Dros

Den Burg – Aansluitend bij het thema van de Boekenweek, “Rebellen en dwarsdenkers”, leest Nico Dros dwarse verhalen en zorgt Jaap Dros voor rebelse muziek in de bibliotheek van Texel. Ze doen dit samen in de avond van woensdag 11 maart, om 20.00 uur.

Nico leest een aantal dwarse en “controversiële fragmenten en verhalen voor uit zijn oeuvre en wellicht een paar gedichtjes uit zijn Texelse dichtbundel (“Meike om reeuw in te biete”). Jaap zal tussendoor wat recalcitrante en alternatieve liedjes zingen en spelen (deels van eigen hand), die een beetje buiten de gebruikelijke songteksten vallen. Hij zal de liedjes van een korte toelichting voorzien.

In de muziek van Jaap is literatuur en poëzie nooit ver weg. Denk aan het “Het zwetende beeld” van Martinus Nijhoff, een gedicht dat hij op muziek heeft gezet, het hartverscheurende lied in het Tessels “Eve veul”, dat hij schreef voor een Op sien Tessels-bijeenkomst. Verder een gedicht op muziek van Willam Butler Yeats, de grote Ierse dichter die ooit de Nobelprijs voor literatuur won met het gedicht “The Song of Wandering Aengus”. Er is ook een mogelijkheid dat hij één of twee gedichten op muziek van Bloem speelt, uit zijn Bloem-programma, dat hij samen met Jan Kühne in het land laat horen.

Tickets hiervoor zijn te verkrijgen via www.kopgroepbibliotheken.nl, de entree bedraagt €5,00 per persoon.

Mobiele versie afsluiten