Texel

Huisarts komt op Texel niet thuis prikken

Texel – De inwoners van Texel vanaf 75 jaar hebben afgelopen week een oproep ontvangen om zich in de periode van 27 februari tot en met 2 maart te laten vaccineren tegen corona. Er kan een afspraak worden gemaakt voor vaccinatie in TXL Sporthal in Den Burg. Het is goed te weten dat, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de normale griepprik, huisartsen niet thuis komen prikken. Dat gebeurt uitsluitend bij mensen die wonen een van de kleinschalige woonvormen op het eiland. Daar komt het mobiele huisartsenteam van HKN tussen 3 en 5 maart langs.

Een dringend advies aan de doelgroep 75-plus is om, voor zover men dat nog niet heeft gedaan, een afspraak te maken via het telefoonnummer dat in de uitnodigingsbrief staat aangegeven. Het callcenter van GGD Hollands Noorden is ook in het weekend bereikbaar. Na 2 maart is het voor de 75-plussers niet meer mogelijk om zich op het eiland te laten vaccineren. Een alternatief is dan de priklocatie in Den Helder, die op 8 maart opengaat.

Mensen die een écht vervoersprobleem hebben, kunnen op 1 en 2 maart contact opnemen met Texels Welzijn (0222-312 696).

Toon meer

Leanne van Gemeren

Mijn naam is Leanne van Gemeren (21). Ik ben werkzaam bij Regio Noordkop als Redactiemedewerker en studeer Creative Business. Ik ben bereikbaar via leanne@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button