Den HelderJeugdSport

Kennismaken met sporten via Jouw Sport Project

Den Helder – Vaak twijfelen mensen of een bepaalde sport wel bij hen past. Wordt het hockey, atletiek of toch wat anders? Met “Jouw Sport Project” krijgt iedereen de vrijheid het uit te proberen. Tijdens dit project wordt vier weken lang kennisgemaakt met een sport. Sommige aanbieders zetten hun deuren gratis open, andere vragen een klein bedrag van maximaal €5,50. JSP start 1 maart en inschrijving is nu mogelijk.

“Jouw Sport Project is in het leven geroepen om meer mensen in beweging te krijgen, want meer bewegen bevordert de gezondheid en er worden sociale contacten opgedaan. Het is ook een manier te kijken wat nou echt leuk en passend is. Het is niet nodig om meteen in te schrijven, er kan eerst rustig rondgekeken worden”, aldus Lydia van Noord van Team Sportservice.

Een mooie manier om in aanraking te komen met bijvoorbeeld een sport waar je helemaal niks over weet. JSP is de uitgelezen manier om het eens te proberen. Wie weet is het wel zo leuk, dat een vereniging er uiteindelijk een nieuw lid bij krijgt.

Het project is niet alleen voor mensen die nog niet sporten of bewegen. “Stel, iemand zit op voetbal, maar wil ook eens kijken of basketbal wat voor hem/haar is. Dan kan diegene dit vier keer uitproberen. Daarnaast kan er bij verschillende verenigingen gekeken worden. We hopen dat zoveel mogelijk verenigingen hun aanbod online zetten op onze site.”

Al het aanbod op één site
Noord-Holland Actief is een handige verzamelsite waarop al het aanbod in heel Noord-Holland te vinden is. “Sportaanbieders kunnen eenmalig een account aanmaken zodat ze voor altijd hun aanbod kunnen aanbieden of aanpassen. Inwoners vullen hun woonplaats in en dan is een overzicht van alles wat sportaanbieders erop hebben gezet te zien. Via deze site kunnen mensen zich ook direct aanmelden,” legt de buurtsportcoach uit.

Aanmelden voor JSP kan via deze link. Registreren kan hier. Meer weten over Jouw Sport Project? Neem contact op met Lydia van Noord van Team Sportservice via lvannoord@teamsportservice.nl of bel 0223-684726.

Toon meer

Leanne van Gemeren

Mijn naam is Leanne van Gemeren (21). Ik ben werkzaam bij Regio Noordkop als Redactiemedewerker en studeer Creative Business. Ik ben bereikbaar via leanne@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button