Den Helder

Petitie voor behoud Helderse Reddingsbrigade

Den Helder – De Reddingsbrigade moet actief blijven op de stranden van Den Helder. Dat is de boodschap achter een petitie die vrijdag online is gezet. “Waar reddingsbrigade Den Helder altijd heeft gestaan voor een kwalitatief en veilig strand in Den Helder, is deze na bijna 50 jaar aan de kant gezet. Met het ondertekenen van deze petitie willen we steun geven aan deze reddingsbrigade en de kwaliteit waar ze voor staat. Zodat bestuurders van de gemeente voorzichtiger en zorgvuldiger omgaan met dit soort instanties”, luidt de door initiatiefneemster Saskia Koomen geplaatste tekst bij de petitie.

Regio Noordkop berichtte donderdag over het stopzetten van de samenwerking tussen Stichting Strandexploitatie Noordkop en de Reddingsbrigade Den Helder. Volgens de SSN kwam het bestuur van de RBDH met enorme financiële eisen, waar niet aan te voldoen was. “Overleg en discussie hierover was niet mogelijk, mede daarom is deze breuk ontstaan”, liet voorzitter Jan Roelofsen weten.

Namens de Reddingsbrigade heeft de gemeente jaren terug met het besluit de strandveiligheid volledig neer te leggen bij de SSN, “destijds gewoon de verkeerde partij gekozen”, aldus Damian Dekker. De brigade ziet de toekomst op het strand somber in, maar is wel blij met de petitie. “Wij zagen vanmiddag deze petitie verschijnen en het doet ons enorm goed om te zien dat ook de Helderse bevolking ons steunt en de zorgen deelt”, laat Dekker in reactie weten. “Wij willen in ieder geval de opsteller en iedereen die de petitie ondertekent enorm bedanken! We hopen vanuit Reddingsbrigade Den Helder dat ook deze petitie het college van burgemeester en wethouders bereikt en hen laat inzien dat Reddingsbrigade Den Helder nodig is op het strand.”

Klik hier voor de petitie

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. Wil best die petitie tekenen, maar zeker niet al die mails die ik na bevestiging van Avaaz binnen krijg

Back to top button
%d bloggers liken dit: