Den HelderVideo

GroenLinks daagt wethouders uit met toegankelijkheidstest (video)

Den Helder – Hoe toegankelijk is de Helderse binnenstad? GroenLinks fractievoorzitter Marije Boessenkool daagde drie wethouders uit om dat te testen. Geblinddoekt en in een rolstoel gingen zaterdagmiddag de wethouders door het centrum van Den Helder.

“Het is een behoorlijke reality check”, zegt wethouder Michiel Wouters. “Het blinde stuk is heel moeilijk, omdat er hellingen zitten in de bestrating.” Zijn collega Kees Visser: “wat ik lastig vond met de rolstoel was toch wel het wegdek, het was schuin en heeft veel kuilen”. Ook Pieter Kos nam deel aan de test.

GroenLinks hoopt dat er nu meer aandacht komt en dat de gemeente dingen gaat aanpakken waar ze verantwoordelijk voor is. “Als het in het hoofd zit dat het allemaal niet zo makkelijk is als dat het lijkt, dan kom je pas verder met je inclusieve samenleving”, aldus GroenLinks fractievoorzitter Boessenkool.

Toon meer

Sanne Scharloo

Sanne Scharloo werkte tussen januari 2020 en september 2022 als AV-specialist bij Regio Noordkop. Inmiddels heeft ze haar carrière voortgezet als editor bij Nienke Plas.

Wellicht ook interessant

2 reacties

  1. Wat een hypocriete bedoening. Vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen komen ze weer uit hun hol om stemmen te winnen. De rest van de jaren hebben ze geen interesse inde mening van de inwoners.

  2. Leuk zo’n stemmentrekkende show voor de bühne. Ik zag ze bezig, terwijl ik met een blikje cola in mijn hand met mijn rolstoel voorbij rolde. Waarom kozen ze het beste toegankelijke stukje uit?

    Ze hadden pas indruk om mij gemaakt, als ze bijvoorbeeld een rondje nieuw Den Helder hadden gedaan. Daar vergt het pas enige skilzz om met mijn uiterst goedkope wegbezuinigde hulpmiddel gebruik te maken van de weg.

    Daarnaast realiseert dit college op geen enkele wijze, hoe belangrijk op maat gemaakte zorg( volledig wegbezuinigd voor peperduur gemeentehuis)is om als alleenstaande gehandicapte(ik doe niet aan woke shit)vader met de zorg voor kinderen, überhaupt nog deel uit te kunnen maken van deze samenleving. Jullie moeten je kapot schamen met deze zielige vertoning. Uit naam van? Niet die van mij!

Back to top button
%d bloggers liken dit: