Kop van Noord-HollandPolitiekSchagen

CDA bijeenkomst over agrarische sector, visserij en het platteland in ’t Zand

Advertentie:

’t Zand – De agrarische sector in Noord-Holland is toonaangevend op wereldniveau, levert volgens het CDA kwalitatief hoogstaande producten met een zeer lage milieudruk, zorgt voor veel werkgelegenheid, is daarmee drager van de plattelandseconomie en voorzieningen, en is beeldbepalend voor het fraaie boerenlandschap. Toch kampt de sector met steeds strenger wordende regelgeving die volgens betrokkenen in de praktijk niet of nagenoeg onhaalbaar is.

Onredelijke eisen
De PAS-melders zijn nog steeds niet gelegaliseerd, de zevende richtlijn nitraat stelt onredelijke eisen, aldus Kees van Noorloos, campagneleider van het Christen Democratisch Appél in de Noordkop. Daarbovenop is de derogatie in het werkgebied van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) plots verlaagd naar 220 kg stikstof per hectare, en komen boeren en vissers in de knel vanwege vraagstukken rond natuurvergunningen.

Agrarische sector en visserij
Dit alles is niet acceptabel, aldus het CDA in de regio Noordkop. Welke inzet is nu nodig om toekomstperspectief te behouden voor de agrarische sector en de visserij in Noord-Holland? En voor behoud van een vitaal en prachtig platteland met levendige dorpskernen? Op 1 maart organiseert het CDA hierover een bijeenkomst in café De Jonge Prins in ’t Zand.

Met inbreng van:

Jaap Bond, voorzitter KAVB en voorzitter topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen

Willemien Koning, Kandidaat Statenlid CDA Noord-Holland (2 op de lijst) en boerin

Martin Scholten, CDA-kandidaat Waterschap HHNK (2 op de lijst) en strategisch adviseur landbouw en visserij

Datum: woensdag 1 maart 2023
Locatie: De Jonge Prins, Keinsmerweg 42, ’t Zand
Aanvang: 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur
Toegang is vrij en alle geïnteresseerden zijn van harte welkom

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

2 reacties

  1. zieltjes winnen voor de verkiezingen, verder gaat datzelfde CDA keihard door me de afbraak

  2. In mijn dromen zie ik tussen Callantsoog en Den Helder lommerrijke velden vol met struiken en bomen en daarachter ligt een bos dat zich uitstrekt tot aan de horizon. Ik zie kronkelende landweggetjes, starende koeien en zich in drommen verplaatsende schapen. Als ik weer wakker wordt rijd ik op een grauw betonnen fietspad door een smalle duinenrij en zie ik over mijn schouder zover het oog reikt slechts desolate grijze bollengronden die zijn aangelegd in fantasieloze vierkante velden. Hier en daar ontwaar ik tot mijn verbazing echter toch nog een laatste hevig weerstand biedende ´levendige dorpskern´ en hoopvol werp ik daar eenmaal aangekomen stiekem een vals knipoogje naar een politieke partij die zich nooit wist te vernieuwen.

Wellicht ook interessant

Back to top button