Hollands Kroon

Burgemeester Rian van Dam zet vrijwilligers in het zonnetje

Advertentie:

Anna Paulowna – Gemeente Hollands Kroon bedankt deze week vele vrijwilligers met een tegoedbon. Burgemeester Van Dam deed dit maandag tijdens een bezoek aan Wonen Plus Welzijn in Anna Paulowna. Een aantal volontairs van de matchgroep in Anna Paulowna werd verrast.

Van Dam stelt dat vrijwilligers ‘hartstikke belangrijk’ zijn. “Het is echt het smeermiddel van onze samenleving”, vertelt de burgemeester, die zelf vrijwilliger is bij Belbus Noordkop. “Een heleboel dingen kunnen niet plaatsvinden als er geen vrijwilligers zijn. Je draagt als vrijwilliger echt iets wezenlijks bij aan de samenleving.” Met deze actie wil de gemeente in de eerste plaats de vrijwilligers in het zonnetje zetten. Daarnaast is het een mooie kans om het vrijwilligerswerk te stimuleren. “We willen ook laten zien dat het hartstikke leuk werk is en we altijd meer vrijwilligers kunnen gebruiken.”

Anja de Jong, welzijnsconsulent bij Wonen Plus Welzijn Hollands Kroon, is erg blij dat de vrijwilligers van de stichting worden bedankt. “Wat zouden wij als organisatie moeten zonder onze vrijwilligers? Ze zijn voor ons zo belangrijk, we kunnen gewoon niet zonder. Het is heel mooi om daar op deze manier extra aandacht aan te kunnen besteden.” Eén van de vrijwilligers bij Wonen Plus Welzijn in Anna Paulowna is Ellen Pater. “Je merkt altijd wel dat je als vrijwilliger wordt gewaardeerd, maar dit is wel leuk.” Over het werk zelf zegt ze dat ze er veel energie van krijgt. “Ik kom altijd blij thuis. Iedereen laat elkaar hier in zijn waarde. Je mag hier lachen, je mag hier huilen. Alles mag.”

Gemeente Hollands Kroon plaatste begin februari een oproepje waarin vrijwilligers konden worden aangemeld voor deze blijk van waardering. De aanmelders ontvangen deze week persoonlijk of per post de tegoedbon.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button