Politiek

CDA Hollands Kroon stelt vragen over verkrot ‘Wapen van Wieringerwaard’

Advertentie:

Wieringerwaard – Het CDA heeft politieke vragen gesteld over het Wapen van Wieringerwaard. Dit pand staat al sinds 2018 leeg, toen uitbater Ton de Kleine de activiteiten in zijn café staakte. Daarna is het pand gekocht door ontwikkelaar Jan de Boer uit Edam om er samen met investeringsmaatschappij ‘de Goede Steen’ uit Obdam een hotel met twintig kamers van te maken. De gemeente Hollands Kroon werkte daar echter niet aan mee, omdat er onvoldoende parkeerplaatsen in het plan gerealiseerd zouden worden.

Sinds die tijd wordt geen onderhoud meer gepleegd aan het verkommerde pand, dat vanwege de deplorabele toestand voor de omwonenden inmiddels een doorn in het oog is. Het CDA meent dat het ernstig vervallen object niet alleen onooglijk is, maar dat het object zo langzamerhand bij extreem weer ook een gevaar voor de directe omgeving is geworden.

Zij vraagt het college of er inmiddels al contact is geweest tussen de huidige eigenaren en de gemeente? En als dit niet het geval is, vraagt het CDA bij monde van Jan Dijkshoorn of het college bereid is in gesprek te gaan met de huidige eigenaren om te achterhalen wat het voornemen met het object is. Ook wil de fractie van het college weten of zij bereid is na te denken over een andere bestemming voor het object of de locatie.

Toon meer

Hans Boskeljon

Hans Boskeljon is sinds mei 2023 politiek verslaggever voor Regio Noordkop. Hij richt zich uitsluitend op de politiek binnen de gemeente Hollands Kroon. In het verleden was hij onder meer werkzaam bij NRG en als wethouder in de gemeente Den Helder. Hans is bereikbaar via hans@regionoordkop.nl.

1 reactie

  1. Er staat ook nog een pand op instorten in Breezand. ( het oude gebouw van jongerenvereniging “de Aap”) Kan de gemeente die meteen meenemen.

Wellicht ook interessant

Back to top button