Sport

Mooie prestaties bij nationale topwedstrijden voor zwemmers Zeemacht

Advertentie:

Den Helder – De wedstrijdzwemmers van MSV Zeemacht kwamen afgelopen weekend op twee nationale topwedstrijden in actie. Allereerst kwam zaterdag Jordi de Nijs uit bij de Nederlandse Studenten Kampioenschappen in Eindhoven. In een sterk bezet veld werd hij vijfde op de honderd meter vlinderslag en achtste op de honderd meter vrije slag.

In Leiden werden de Jaargangwedstrijden gezwommen, de officieuze Nederlandse Kampioenschappen voor minioren (acht tot elf jaar) op de korte baan. Liefst vier zwemmers voor MSV Zeemacht hadden zich weten te kwalificeren voor deze wedstrijd. Op zaterdag werd Inoa Bremer op de tweehonderd meter wisselslag dertiende van Nederland in een nieuw persoonlijk record, achttiende op de tweehonderd meter vrije slag en 22e op de honderd meter vrije slag. Giuliano Wolfgang zwom in een nieuw persoonlijk record naar de zestiende plek op de vijftig meter vlinderslag. Evi Koopman (PR) en Yfke Boonstra zwommen op diezelfde afstand naar respectievelijk de vijftiende en zestiende plek.

Op zondag begon Giuliano met de honderd meter wisselslag en door zijn dikke persoonlijk record steeg hij naar de zestiende plaats. Inoa werd daarna zevende van Nederland op de honderd meter rugslag in een nieuw persoonlijk record. Op de vijftig meter vrije slag snelde Giuliano naar de dertiende plaats en Evi naar de zeventiende plaats, allebei in nieuwe persoonlijk records. Op de honderd meter schoolslag werd Inoa zeventiende en op de vierhonderd meter vrije slag zwom ze in een dik nieuw persoonlijk record en steeg ze naar de zevende plaats. Yfke Boonstra sloot de Jaargangwedstrijden af met de honderd meter schoolslag waar ze achttiende werd.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button