Den HelderHollands KroonSchagenTexel

Omring verbindt vrijwilligers met medewerkers

Regio – De wereld van vrijwilligers staat op zijn kop. Ze kunnen zich als gevolg van het Coronavirus niet meer voor alles inzetten. Zorgorganisatie Omring heeft haar vrijwilligers uitgenodigd zich op een andere manier in te zetten voor de organisatie, haar cliënten en haar medewerkers.

Frido Kraanen, lid van het bestuur: “In de komende periode zullen we nog meer moeten gaan vragen van onze medewerkers dan we normaal toch al doen. Meer uren, het overnemen van een deel van de activiteiten die doorgaans door onze vrijwilligers worden gedaan en dat in een dynamiek van grotere risico’s voor de eigen gezondheid. We hebben onze vrijwilligers daarom uitgenodigd zich aan te melden voor Whapp, de matchingsapp van WeHelpen.”

“Ook onze medewerkers hebben we hierop geattendeerd. Zo ontstaat een digitale community waarbinnen onze medewerkers vragen kunnen stellen voor kleine klussen. Even een boodschap doen, wellicht een keertje koken of de hond uit laten, om zo na een drukke dag even op adem te kunnen komen. We hebben een internetpagina gemaakt waar meer informatie te vinden is over dit initiatief, namelijk www.omring.nl/whapp

Buurtgenoten
Naast vrijwilligers en medewerkers betrekt Omring buurtgenoten bij de community, ook zij kunnen zich inzetten voor anderen die wat ondersteuning kunnen gebruiken in deze lastige periode. Kraanen: “WeHelpen heeft al acht jaar ervaringen met het verbinden van buurtgenoten. De matchingsapp Whapp is een uitkomst in deze bijzondere tijd.” Achter wehelpen.nl en Whapp zit een professionele organisatie die een oogje in het zeil houdt en mensen helpt bij veilig gebruik.

Op deze manier wil Omring ook in deze tijden er zo veel mogelijk zijn voor de cliënten, hun professionals en omgeving. Dit willen ze doen uit de overtuiging dat de mensen samen meer kunnen doen dan alleen.

Toon meer

Dirk Kalverboer

Dirk Kalverboer is stagiaire bij Regio Noordkop. Hij woont op Texel en maakt elke dag met groot enthousiasme de oversteek naar het vaste land. Dirk richt zich tijdens zijn stage op redactiewerk, filmen en editen. Dirk is bereikbaar via dirk@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button