112Den Helder

Scheurend op de scooter

Den Helder – De politie heeft vorige week middels een lasercontrole een snelheidscontrole gehouden met betrekking op brom- en snorfietsen. Een 16-jarige jongen reed 41 op zijn snorfiets. Hij kreeg proces-verbaal.

Afgelopen maandag reed hij weer met 56 kilometer per uur op de Fabrieksgracht, nu namen agenten hem mee naar de rollerbank op het bureau, welke aangaf dat de snorfiets ‘slechts’ 33 kilometer per uur kon rijden. De jongen bleef bij hoog en laag volhouden dat er niet gesleuteld was aan de snorfiets, deze altijd zo reed en er zeker geen begrenzer op zat.

Hierop heeft de verkeersafdeling onderzoek gedaan naar de snorfiets en er bleek inderdaad een begrenzer op te zitten. Deze is uit de snorfiets gehaald en op de snorfiets is een WOK-melding gezet. Hierdoor mag de jongen pas op de snorfiets rijden als deze bij het RDW gekeurd is.

Voor de snelheidsovertreding, het overschrijden van de constructiesnelheid en het bezit van de begrenzer krijgt hij proces-verbaal. De begrenzer zal worden vernietigd.

Toon meer

Dirk Kalverboer

Dirk Kalverboer is stagiaire bij Regio Noordkop. Hij woont op Texel en maakt elke dag met groot enthousiasme de oversteek naar het vaste land. Dirk richt zich tijdens zijn stage op redactiewerk, filmen en editen. Dirk is bereikbaar via dirk@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button