112

Snelheidsmaniak mag auto en rijbewijs inleveren

Adverentie

Den Helder – Op de N9 (afslag Schagerbrug) kwam een auto de politie met hoge snelheid tegemoet. Na gekeerd te zijn reden de agenten met een snelheid van 190 kilometer per uur, waarbij de auto nog steeds op hen uitliep. Pas bij een snelheid die hier boven lag kon het politievoertuig de auto naderen.

Na de auto bij Julianadorp aan de kant te hebben gezet bleek na een alcohol- en speekseltest dat de 39-jarige bestuurder niet alleen te hard reed, maar ook onder invloed van alcohol en drugs was. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Omdat het een overschrijding betreft van de dubbele toegestane snelheid (gecorrigeerd 175 op een 80-weg) is de auto in beslag genomen, afgesleept en wordt bij het OM het verzoek gedaan deze te onttrekken aan het verkeer (vernietigen).

Er is een bloedonderzoek verricht. Afhankelijk van de uitslag kan de man ook hiervoor een proces-verbaal tegemoet zien.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button